Vrouwen Coach Ede - Bloemen

Afvallen is een stap maar dan nog volhouden

×
Ga terug naar het overzicht

Na de feestdagen was ik wel weer klaar met al die extra kilo’s. Eerlijk gezegd blijft het lastig om op mijn ideale gewicht te blijven. Ja, ook hier heb ik te maken met mijn gedragspatronen die ervoor zorgen dat het toch wel een uitdaging is om lekker op gewicht te blijven. Dus sinds 2 weken ben ik aan de bak bij Sport & Gezondheid De Plataan! Daar zijn zij voor mij op dit moment de welbekende ‘stok achter de deur’. Sporten vind ik heerlijk om te doen, dat is al een voordeel, maar lekker eten met een glaasje wijn en op zijn tijd een zakje drop daar zeg ik toch wel moeilijk ‘nee’ tegen. Recent heb ik begrepen dat sporten maar 20% impact heeft op je gewicht en dat die overige 80% te maken heeft met wat je eet.

Salade

Oké, helder! Het is dus belangrijk om daar wat aan te doen. Natuurlijk weten wij dat allemaal, toch met het aanbod in de winkels is het niet eenvoudig hier invulling aan te geven. Wat kunnen wij allemaal veel lekker maar ongezond eten kopen, ongelooflijk! Met een andere boodschappenlijst dan normaal doe ik nu mijn inkopen. En ik moet zeggen: het gaat goed. En wat nog mooier is, is dat ik mij echt nu al beter voel! Wat nu stiekem alweer door mijn hoofd gaat is: hoe ga ik dat allemaal volhouden? Want je leeft toch maar 1 keer!? Ah, hier zit voor mij dus de uitdaging: de waarborging!

Herken je dit? Ongetwijfeld. Want dit komt zeker vaker voor, en begrijp mij niet verkeerd het is voor iedereen verschillend. Toch benoem ik nu een paar van die zaken die een uitdaging zijn om vast te houden: vaker sporten, leerzame cursus, inspirerende meeting of zinvolle coaching of gewoon beter je best doen voor je studie. Je komt thuis van het sporten of uit een meeting en je weet het echt zeker. Dit is het! Zo ga je het voortaan doen. Het lukt een tijdje en toch is zo’n verandering moeilijk vast te houden.

Dit heeft allemaal te maken met het feit dat je hier wordt geconfronteerd met je ‘oude’ gedragspatronen. Het doorbreken hiervan is hard werken maar niet onmogelijk. Diverse vragen zijn dan op zijn plaats: wie ben je en wat wil jij? Wat zijn jouw waarden en waar word jij blij van om te doen? Wat helpt jou om een leven lang inzetbaar te zijn?

Het zit allemaal in je, al die mogelijkheden dan wel niet oplossingen om ervoor te zorgen dat jij een leven lang inzetbaar bent. En ik wil je graag daarin coachen om het te ontdekken, uit te voeren en te waarborgen. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Ik ben niet voor niets bij een clubje aangesloten om af te vallen onder leiding van een deskundig iemand omdat ik zelf al wist: samen is het een stuk makkelijker om mijn doel te bereiken.

Gun jezelf Time 4 Coaching!

Bestaande gedragspatronen doorbreek je alleen van binnenuit.

Ga terug naar het overzicht