Vrouwen Coach Ede - Bloemen

De impact van onzekerheid op je inzetbaarheid

×
Ga terug naar het overzicht

Afgelopen week weer een mooie pitch bij Ondernemersnetwerk BIZ over Time 4 Coaching, en deze keer door een lid van dit gezellige en actieve ondernemersnetwerk. Ik maakte echt een sprongetje in de lucht toen ik het volgende hoorde: wanneer je een kinderwens hebt die niet zomaar in vervulling gaat dan vind je bij Time 4 Coaching de begeleiding en coaching die je nodig hebt.

Focus

Waarom? Onzekerheid maakt meer kapot dan je lief is. Het moeilijke van deze onzekere periode is dat je niet weet wanneer je kinderwens in vervulling gaat, en of die in vervulling gaat. Waar is de finish!? Hoelang moet ik dit volhouden? Hoelang houden wij dit samen vol?
Dit is een moment in je leven dat alles voor je verandert. Al je energie gaat hierin zitten! Je kunt alleen maar gefocust zijn op dit doel: papa en mama worden!

Balans

babyvoetjeDaardoor raak je compleet de balans kwijt en heeft dat enorm veel impact op jouw duurzaam inzetbaarheid. Wanneer ik terugkijk dan heeft deze kinderwens zeker 6 jaar een uitdagende rol in mijn leven gespeeld. Mijn opgeschreven gedachten van toen: Vandaag zo’n dag dat eigenlijk alles goed moet gaan. Daar werk ik dan ook heel hard aan omdat voor elkaar te krijgen. Alleen gaat dat niet meer zo makkelijk de laatste tijd. Ik ben langzamer in het doen van alles, en heb meer behoefte aan niets doen. Scherp zijn in je werk vraagt energie en dat heb ik niet altijd
voldoende. En daar word ik dan weer onzeker van. Nog meer onzekerheid! Zoveel gedachten kronkels om echt gek van te worden. Dagen van tevoren al in de ban zijn van zaken! Op de meest rare momenten aan dingen denken terwijl je op dat moment niets eraan kunt doen.
Het ergste is dat je vroeg wakker bent en dan niet meer door deze onrust kunt slapen. Natuurlijk net voordat de wekker gaat val je weer in slaap. Je bent dan helemaal brak als je er weer uit moet. Het gevolg is dat ik veel moet opschrijven om ‘dingen’ niet te vergeten.
Mijn man vindt het heel erg lastig, ingewikkeld om met mij dan om te gaan. Hij spreekt dat gelukkig ook uit maar dan nog hebben wij niet echt contact met elkaar. Hij wil wel helpen maar weet niet hoe? Ik weet het zelf ook niet.

Zwanger worden

Morgen gaan wij weer naar het ziekenhuis. Ik ben erg benieuwd. Als er morgen geen follikel goed genoeg is gegroeid moeten wij weer een maand wachten. Er zit niets anders op dan afwachten maar en duimen voor een goede echo. Hopelijk hebben de zonnestalen in het bos vandaag ervoor gezorgd dat ik me een beetje heb kunnen ontspannen want dat is essentieel voor het juiste resultaat, zwanger worden.

De onzekerheid van het fertiliteitstraject zorgt ervoor dat je die overal in gaat ervaren. Je gaat je zo onzeker voelen dat het allemaal heel zinloos voelt. Dat is geen goed fundament omdat te doen wat jij nodig hebt. Door jezelf te verliezen weet je niet meer wat goed voor je is en de pogingen zonder succes geven niet de juiste ‘duw’ in de goede richting. Papa en mama worden is dan heel ver weg.

Ga terug naar het overzicht